Shopping i Prag

Prag är en väldigt trevlig stad när det kommer till shopping. Man hittar de allra flesta stora modehusen och många klädaffärer kring Vaclavtorget. Na Prikope, en gata som finns längst ner på torget är en av de bästa shoppinggatorna i Prag.
Beger man sig något utanför centrum av Prag hittar man många stora shoppingvaruhus som har en något västerländsk stil. Åker man tunnelbana dit, vilket rekommenderas, hittar man bra varuhus vid stationerna Ladvi, Chodov, Flora och Zlicin. Affärer som man kan shoppa i är ungefär de samma på de olika varhusen. Det är affärer som HM, Zara och Q&A.;
Värt att tänka på när man shoppar märkeskläder och kläder överhuvudtaget är att priserna inte skiljer sig speciellt från de vi har här i Sverige. Ibland är det dessutom dyrare i Prag än vad det är i Sverige.

Annat som är populärt att shoppa under en vistelse i Prag är de traditonella tjeckiska hantverken som man kan hitta lite varstans. Det handlar främst om glas- och kristallföremål till billiga priser. Tjeckerna är kända för att vara duktiga tillverkar av just glas- och kristallsaker.
Även träleksaker är något man kan se överallt i Prag och det är och en specialitet bland tjeckerna. Granat- och bärnstenssmycken är också något man kan shoppa billigt i Prag.

Är man intresserad av att gå på marknad ska man bege sig till Holesoviceområdet. Marknaden här påminner ganska mycket om det typiska marknaderna man hittar på charteresmål så som Turkiet och spanien. Här kan man verkligen hitta allt man bara kan tänka sig. Till marknaden i Prag går många lokalinvånare själv för att göra sin veckoshopping. Ett besök på marknaden är nästan ett måste oavsett om man är intresserad av att shoppa eller inte. Att bara titta runt bland de olika sakerna som går att köpa där är en upplevelse i sig.