Hotell i Prag

Att bo någonstans under sin semester eller weekend i Prag är nästan ett måste. Det finns en hel del olika hotell att välja mellan i staden. Här nedan kan du får några tips på hotell i olika kategorier som vi rekommenderar. Skulle de inte falla dig i smaken kan man alltid gå till turisbyrån i Prag när man väl kommer dit så kan de hjälpa dig med att hitta någonstans att bo.

Gallery Hotel SIS

Detta fyrstjärniga hotell ligger cirka 1 kilometer utanför Prags centrum. Det är ett väldigt trevligt hotell som blev renoverat 2007. Byggnaden har en fasad som påminner om 1800-talets husfasader och inredningen är väldigt trivsam och hemtrevlig.
Från hotellet tar det cirka 15 minuter med taxi för att ta sig till Slottet i Prag. Inga långa sträckor med andra ord.
Väljer man att bo på Gallery Hotel SIS får man äta en väldigt trevlig frukostbuffé som dessutom är gratis. I lobbybaren kan man njuta av godra drinkar och personalen finns tillgänglig i receptionen 24 timmar om dygnet. Allt för att gästerna ska bli nöjda. Som gäst finns det även möjlighet att använda sig av hotellets bastu.
Kommer man till hotellet med bil erbjuder hotellet sina gäster parkeringsplatser i ett garage i närheten.
De 40 rummen som finns på hotellet är alla utrustade med minibar och sattelittv.
Ett standarddubbelrum på Gallery Hotel SIS kostar cirka 430 svenska kronor per natt.

Hotel Mira

Hotel Mira är ett trestjärnigt hotell som ligger cirka 1.5 kilometer från Prags centrum. Men man har ändå nära till en massa spännande saker så som gamla stan och den Astrologiska klockan som bara ligger 400 meter från hotellet. Det är en moderna byggnad med 24 rum som är ljust dekorerade i glada färger. Hotellet tillhandahåller satellittv, telefoner, trådlöst internet, skrivbord, DVD-spelare och minibar i alla rummen.
Gästerna erbjuds en avslappnande stund i baren, en tidning i hotellet lobby och en flerspråkig personal som finns tillgänglig i receptionen 24 timmar om dygnet för att göra sina gäster nöjda.
ett standardrum på Hotel Mira kostar cirka 500 kronor per natt, och då är frukosten inkluderad.

Pension 44 Detta tvåstjärniga hotell passar bra om man inte är ute efter något speciellt boende. Har man bara tänkt sova på hotellet funkar det mer än bra! Hotellet är beläget 200 meer från Riegers Park i Prag och cirka 3 kilomter från Prags centrum. I priset ingår en kontinental frukost i på restaurangen som ligger 100 meter från hotellet. Hotellpersonalen visar er garanterat när ni checkar in.
Ett rum på Pension 44 kostar cirka 400 kronor per natt.